TRE - TENSION AND TRAUMA RELEASING EXERCISES I UMEÅ

TRE är en kraftfull och enkel självhjälpsmetod, för djup avslappning och för att frigöra obearbetade känslor i kroppen. Du får en kort teoretisk information om TRE och dess effekter. Du lär dig ett antal stretchningsövningar samt en stående och en liggande position så att du kan slappna av på djupet. Du kan därefter öva metoden hemma. Utlärningen sker genom muntlig instruktion och visning av rörelser. Det är ingen fysisk kontakt. Det går bra att lära sig metoden via internetmöte, t ex via Zoom. Informationsblad om TRE

Regelbunden TRE-träning frigör energi, ger ökad stresstålighet samt minskar spänningar och värk i kroppen. Individer som har sömnsvårigheter, oro, ångest, vredesutbrott eller lider av posttraumatiskt stresssyndrom kan i många fall gradvis återgå till att fungera normalt igen.

TRE passar också personer som har varit, eller är utsatta för mycket stress, t ex inom följande yrken: ambulanspersonal, poliser, militärer, brandmän, räddningspersonal mm.

TRE i grupp

Välkommen att lära dig TRE i Umeå. Kostnad: 1090 kr/person eller 870 kr/person om du anmäler dig tillsammans med någon. Det är 2-4 personer i gruppen. Tre tillfällen x 2 tim. Du kan även få tips och råd kring stresshantering och en hälsosam livsstil. Föranmälan till kommande kurser och förfrågningar skickas till ellinor.carlander@gmail.com eller ring/skicka sms till 073-576 92 49. När det finns tillräckligt med anmälda startas en ny kurs. Meddela namn, telefonnummer, födelsedatum och mejladress. Om du har förkylningssymptom, stanna hemma. Du kan även gå kursen via Zoom på internet. Inga kursdatum är inbokade för 2022 ännu.

Du får en kort teoretisk information om TRE och dess effekter. Du lär dig några stående uppvärmningsövningar och sedan blir det en liggande avslappningsövning. Ha gärna löst sittande kläder. Utlärningen sker genom muntlig instruktion och visning av rörelser på behörigt avstånd från andra personer. Det är ingen fysisk kontakt. Du kan därefter öva metoden hemma. Det går bra att lära sig metoden via internetmöte, t ex via Zoom. Du kan också boka gruppsessioner med eget/egna förslag på datum.

TRE är en revolutionerande teknik för att släppa fysiska och emotionella spänningar direkt genom kroppen. Det är en självhjälpsmetod som aktiverar en naturlig väg för stress-release som redan finns inbyggd i ditt nervsystem.

Boka in en privat TRE-session i Umeå


En session tar ca 60 minuter. Första träffen tar 75-90 min. Du lär dig metoden på en gång och kan sen träna hemma 10-30 minuter/pass 2-3 gånger/vecka. Det är bra att följa upp hemmaträningen med en eller flera sessioner med en instruktör. Kostnad: 900 kr första sessionen. 700 kr för övriga sessioner. Paketpris för 3 sessioner/en person: 2100 kr.

Maila ellinor.carlander@gmail.com eller ring 073-5769249 för att boka in en session privat eller i grupp med Ellinor Carlander. Jag är utbildad instruktör i TRE för enskilda sessioner och i grupp.Skaparen av TRE, David Berceli

Amerikanen David Berceli, Ph.D., forskare, traumaterapeut och fd munk, har skapat TRE. Övningarna i TRE aktiverar nervsystemets naturliga funktion för stressreglering. Då skapas en neurogen skakning (lätt vibration) i kroppens muskler som leder till en gradvis avspänning av de djupare inre “stress”-musklerna. När dessa muskler slappnar av signalerar kroppen till hjärnan att stressen och det eventuella hotet är över. Du slappnar av djupt, både psykiskt och fysiskt. TRE fungerar även som ett bra komplement till traditionell samtalsterapi.

Mer information om TRE i Sverige: Deva Laya, TRE-tränare.

Referenser

Hej Ellinor! Jag ville bara berätta hur det känns i efterhand; blev väldigt varm och behagligt lugn just efter TRE. Hade besvär i ryggslut som släppte avsevärt. Upplevde dagarna efter att jag hade större uthållighet och styrka i kroppen. Som du sa kunde hända vaknade jag några nätter av mera drömmar. Bestämde att jag ska vara konsekvent och prova detta 2-3 ggr/vecka. Har under många år haft olika utmattningsproblem och tränat qi gong och yoga/meditation som jag upplever ger en viss buffert, men detta kan vara ett till enkelt verktyg att ta till. Tack!
Rebecca, Umeå, våren 2017.

Jag har varit på två träffar där Ellinor lärt ut TRE. Den första gången gick jag mest av nyfikenhet och fick en häftig upplevelse. Jag hade kört bil hela dagen innan och vara ganska spänd i nacken. Vi gjorde övningarna Ellinor visade och förberedde kroppen inför slutövningen. Där levde kroppen sitt eget liv och skakade loss spänningarna jag bar på. Kunde inte annat än skratta där jag låg, det var en så häftig upplevelse. Ellinor visade förstås hur vi skulle ta en paus om det blev för jobbigt, men jag kände att jag skulle kunna ligga kvar riktigt länge, så skönt var det. Dagen efter var jag mjuk och skön i hela kroppen och hade inga spänningar kvar i nacken. Jag har fortsatt med övningarna hemma och det har inte på något sätt varit svårt. Andra kursen gick jag mest för att det var så trevligt.
Maria Pedersen, Umeå, våren 2017.

 

Filmer

TRE-film - naturliga vibrationer som hjälper dig att må bra.

Claes Eleenstaur berättar om sin upplevelse av att använda TRE.Kort intro film med Dr David Berceli om vad TRE är.Savannahs första rådjursjakt. Hon skakar av sig upphetsningen naturligt ur kroppen.
Livskraftnord på Facebook        
Livskraft Nord Ellinor Carlander
Istidsgatan 53, 906 55 Umeå
info@livskraftnord.se   073-576 92 49