TRE-TENSION AND TRAUMA RELEASING EXERCISES

Föredrag och gruppsessioner 2018 i Umeå

TRE är en kraftfull och enkel självhjälpsmetod, för djup avslappning och för att frigöra obearbetade känslor i kroppen. Informationsblad om TRE.

Föreläsning om TRE och prova på Qi Gong 30/10

TRE är en revolutionerande teknik för att släppa fysiska och emotionella spänningar direkt genom kroppen. TRE är en självhjälpsmetod som aktiverar en naturlig väg för stress-release som redan finns inbyggd i ditt nervsystem. Det är enkelt att lära sig och du kan börja öva hemma direkt på egen hand. Kom till NBV Norr kl 19-20.30 tisdag 30/10 på Skolgatan 48, ingång från gården. Det blir 45 min föreläsning om TRE och sedan kan du prova på Biyun-metodens medicinska Qi Gong kl 19.45-20.30.

TRE i grupp 6/11

Välkommen att delta i en studiecirkel tre tisdagar: 6/11, 13/11 och 27/11 kl. 19-20.30. Du får en kort teoretisk information om TRE och dess effekter i en grupp på 2-4 personer. Du lär dig några stående uppvärmningsövningar och sedan blir det en liggande avslappningsövning. Ta med liggunderlag och ev en filt. Ha gärna löst sittande kläder. Du kan därefter öva metoden hemma. Du kan också boka gruppsessioner med eget/egna förslag på datum..

• Tränar eller arbetar du hårt, men hittar inte någon bra avslappning?
• Vill du kunna hjälpa dig själv att sova bättre samt reducera oro och muskelspänningar?
• Vill du fördjupa effekterna av din yoga, meditation, kroppsterapi eller samtalsterapi?
• Har du varit utsatt för långvarig stress eller fara och vill känna lugn och ro i kroppen?

Jag är instruktör i TRE för enskilda sessioner och i grupp.

Vill du boka en TRE-session, en föreläsning eller få mer information? Ring 073-576 92 49 eller maila info@livskraftnord.se

TRE-film - naturliga vibrationer som hjälper dig att må bra.

Regelbunden TRE-träning frigör energi, ger ökad stresstålighet samt minskar spänningar och värk i kroppen. Individer som har sömnsvårigheter, oro, ångest, vredesutbrott eller lider av posttraumatiskt stresssyndrom kan i många fall gradvis återgå till att fungera normalt igen.

TRE passar också personer som har varit, eller är utsatta för mycket stress, t ex inom följande yrken: ambulanspersonal, poliser, militärer, brandmän, räddningspersonal mm.

Se videofilmer med TRE.

Prislista för företag och organisationer
Prislista för privatpersoner

Referenser

Hej Ellinor! Jag ville bara berätta hur det känns i efterhand; blev väldigt varm och behagligt lugn just efter TRE. Hade besvär i ryggslut som släppte avsevärt. Upplevde dagarna efter att jag hade större uthållighet och styrka i kroppen. Som du sa kunde hända vaknade jag några nätter av mera drömmar. Bestämde att jag ska vara konsekvent och prova detta 2-3 ggr/vecka. Har under många år haft olika utmattningsproblem och tränat qi gong och yoga/meditation som jag upplever ger en viss buffert, men detta kan vara ett till enkelt verktyg att ta till. Tack!
Rebecca, Umeå, våren 2017.

Jag har varit på två träffar där Ellinor lärt ut TRE. Den första gången gick jag mest av nyfikenhet och fick en häftig upplevelse. Jag hade kört bil hela dagen innan och vara ganska spänd i nacken. Vi gjorde övningarna Ellinor visade och förberedde kroppen inför slutövningen. Där levde kroppen sitt eget liv och skakade loss spänningarna jag bar på. Kunde inte annat än skratta där jag låg, det var en så häftig upplevelse. Ellinor visade förstås hur vi skulle ta en paus om det blev för jobbigt, men jag kände att jag skulle kunna ligga kvar riktigt länge, så skönt var det. Dagen efter var jag mjuk och skön i hela kroppen och hade inga spänningar kvar i nacken. Jag har fortsatt med övningarna hemma och det har inte på något sätt varit svårt. Andra kursen gick jag mest för att det var så trevligt.
Maria Pedersen, Umeå, våren 2017.


Livskraftnord på Facebook        
Livskraft Nord Ellinor Carlander
Leia företagshotell, Storgatan 43, 903 26 Umeå
info@livskraftnord.se   073-576 92 49