REFERENSER
Ellinor som kursledare och föreläsare


"Tack för en jätterolig och lärorik bugg- och valslektion på vår kompis möhippa! Ni är proffsiga och pedagogiska, och jag rekommenderar verkligen andra att prova på detta!"
Linda Ångman, Systemutvecklare Vitec, 170520.

"Jag blev väldigt varm och behagligt lugn just efter TRE (tension and trauma releasing exercises). Hade besvär i ryggslut som släppte avsevärt. Upplevde dagarna efter att jag hade större uthållighet och styrka i kroppen. Som du sa kunde hända vaknade jag några nätter av mera drömmar. Bestämde att jag ska vara konsekvent och prova detta 2-3 ggr/vecka. Har under många år haft olika utmattningsproblem och tränat qi gong och yoga/meditation som jag upplever ger en viss buffert, men detta kan vara ett till enkelt verktyg att ta till. Tack!"
Rebecca, Umeå, våren 2017, efter en djup avslappning i grupp.

"Jag har varit på två träffar där Ellinor lärt ut TRE. Den första gången gick jag mest av nyfikenhet och fick en häftig upplevelse. Jag hade kört bil hela dagen innan och vara ganska spänd i nacken. Vi gjorde övningarna Ellinor visade och förberedde kroppen inför slutövningen. Där levde kroppen sitt eget liv och skakade loss spänningarna jag bar på. Kunde inte annat än skratta där jag låg, det var en så häftig upplevelse. Ellinor visade förstås hur vi skulle ta en paus om det blev för jobbigt, men jag kände att jag skulle kunna ligga kvar riktigt länge, så skönt var det. Dagen efter var jag mjuk och skön i hela kroppen och hade inga spänningar kvar i nacken. Jag har fortsatt med övningarna hemma och det har inte på något sätt varit svårt. Andra kursen gick jag mest för att det var så trevligt."
Maria Pedersen, Umeå, våren 2017, efter en djup avslappning i grupp.

"Min personal och jag är väldigt nöjda med den buggworkshop du och Joakim hade utomhus på Vännfors dansbana 150521. Det var många glada skratt och intressant att få lära sig nytt inom buggen. Bra pedagogiskt upplagt."
Marie-Louise Marsjögård, vikarierande kyrkoherde för Vännäs-Bjurholms pastorat.

"Personalen uppskattade workshopen i Qi Gong mycket och tyckte att den var inspirerande." Länsstyrelsen i Umeå, 150320. Thomas M Rydström, Miljöhandläggare.

”Större delen av personalen tyckte att Qi Gongpasset var givande/mycket givande. Det var ett annorlunda och trevligt inslag på vår fortbildningsdag 19 februari 2015.
” Helena Björnwall Åström, rektor Tegs centralskola.

"Du har en spännande historia att berätta. Din väg åter ger hopp och inspiration." Anna Bäckman. "Jag kan relatera och sätta ord på olika uttryck, både i jobbet med personalfrågor och privat." Kerstin Persson.
Coop Nords personal i Umeå, efter föreläsningen: Att läka sig själv 140910.

"Trodde aldrig att jag skulle kunna tycka att det var så kul med denna dans, foxtrot, som jag alltid haft så svårt för! Du och dina hjälpdansare lyckas verkligen förmedla vilken glädje dans är och att det finns hopp också för oss som är lite dansrädda och ovana..."
Margareta, 52, deltagare på bugg- och foxtrotkurs, 2014.

Föredrag om Att läka sig själv 140314 för allmänheten på Ersboda Folkets Hus.
"Alla får något med sig hem att tänka på. Bra med ett litet inslag i mitten där vi fick prata och resonera med någon, att få spegla sig i en annan person.”
Monica Strandberg Johansson, bibliotekarie på Ersbodabiblioteket, ansvarig för utställningar och program,

"Ellinor Carlander berättade engagerat om Qi Gongs hälsoeffekter och ledde en mycket uppskattad workshop där alla deltagare fick prova på avslappning och lugna Qi-Gongrörelser. Flera personer blev inspirerade att lära sig mer Qi Gong."
Lena Hörnberg, kursledare på kommunikationskurser för personer med hörselnedsättning på Strömbäcks folkhögskola, 131010.

Personaldag arrangerad utomhus där buggworkshop ingick som en av aktiviteterna.
"Personaldagen var mycket uppskattad med engagerade ledare och vackert väder."
Susanne Granberg, producent, Heja! Maj, 2013.

Föredrag om stresshantering och avslappning för Swedbanks personal.
”Vi känner igen hur det kan vara. Det är bra att bli påmind om att stanna upp ibland.” Kontorschef Marie Johansson, Swedbank, Umeå. Mars 2013.

"Vi är mycket nöjda med den buggworkshop som Livskraft Nord ordnade för 90 personer under vår institutionsdag 121121."
Jan Olsson, förste forskningsingenjör, Umeå Universitet, institutionen för klinisk mikrobiologi.

"Jag, och de jag hunnit möta, är verkligen nöjda efter kursdagen i bugg och foxtrot. Roligt, lärorikt och god stämning från början till slut. Bra att du också gav oss lite info och tips om danskultur i stort."
Göte Hedlund, sjukhuspräst, Umeå, 2012.

"Buggkursen gav energi och glädje. Den väckte nyfikenheten och gav lust att lära sig mer. Det är rolig motion som stärker gemenskapen hos personalen."
Britt-Marie Lindberg, VD för Norrlandsägg, 2011.Livskraftnord på Facebook        
Livskraft Nord Ellinor Carlander
Istidsgatan 53, 906 55 Umeå
info@livskraftnord.se   073-576 92 49