OM FÖRETAGET

Ellinor Carlander driver Livskraft Nord och sprider där sina friskvårdskunskaper. Vid behov anlitas även andra kursledare eller aktörer. Jag är hälsopedagog och Qi Gonginstruktör som:

 • lär ut bugg, foxtrot, Qi Gong och meditation
 • håller föreläsningar om stresshantering och att läka sig själv
 • lär dig att slappna av och skapa positiva levnadsvanor
 • speglar och möter dig där du är

Jag har bränt ut mig flera gånger (bl a arbetat för mycket), har lärt mig slappna av samt hantera värk och stress i min egen kropp. Att ha roligt och göra sånt som jag tycker om samt ha vilostunder varje dag är viktigt för mig.

Vi lever det liv vi skapar med våra tankar och känslor. Med mitt företag Livskraft Nord vill jag inspirera dig och andra att skapa ett liv som du/ni mår bra av.

Mitt motto är att leva som jag lär. Jag släpper loss och har kul när jag sjunger och dansar. Med meditation och Qi Gong blir jag lugn och får energi. Kroppsbehandlingar hjälper mig att lära känna och läka mig själv på djupet. I naturen hämtar jag kraft. Jag trivs och utvecklas tillsammans med vänner och min familj.
         

Jobb och utbildningar


Sedan 1994 har jag arbetat som kursledare inom hälsa med Qi Gong, personlig utveckling, dans, sång och stresshantering. Mina kurser och föredrag har anordnats via studieförbund, kommuner, landsting och företag i mitten av Sverige. I Umeå har jag bl a anlitats av Studieförbundet Vuxenskolan, Folkuniversitetet, kommunens personalförening Sporren, Universitetet och Folkets Hus Ersboda.


  Inom förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning har jag arbetat deltid flera år och bl a undervisat i svenska för invandrare (aktuellt just nu) samt i franska och musik. Jag har också arbetat som personlig assistent och god man för ensamkommande ungdomar från andra länder.

  Januari 2010 startade jag upp med Livskraft Nord igen efter att ha haft mitt företag vilande ett antal år.

 • Jag blev färdig Qi Gong-instruktör 1994 och fick fil. kand. i friskvårdspedagogik (3 år) 1996.

 • Sedan mitten av 90-talet har jag utvecklat en egen handfast pedagogik för att lära ut bugg och foxtrot. Jag har också studerat musikpedagogik på folkhögskola 2 år, inriktning piano och sång.

 • Andra utbildningar jag har diplom i är symbolpedagog, BodySenseterapeut (kroppsbehandlingar) och TRE-instruktör (djupgående avslappning).

 • Mer info: Gröna draken, (Qi Gong), Symbolon (symbolmetoder), BodySense (BodySensebehandlingar samt kurser) och Minska din stress (TRE-läraren Jonas Nordström).Livskraftnord på Facebook        
Livskraft Nord Ellinor Carlander
Leia företagshotell, Storgatan 43, 903 26 Umeå
info@livskraftnord.se   073-576 92 49