BUGG OCH FOXTROT UMEÅ
Kvällskurser Umeå 2019

Vi lär ut en social bugg och foxtrot, en blandning av gammalt välkänt och nytt, så att du sen kan gå ut och dansa. Du lär dig dansa på din nivå och lär känna nya människor. Vi erbjuder dig även att delta på dansfest med andra som gått kurs hos oss samt att gemensamt gå ut på dans. Livskraft Nord erbjuder inga egna danskurser offentligt i vår. Joakim Mäki och Helen Ruth kommer att leda danskurser åt Umeå socialdansförening i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Umeå (SV) där du hittar danskurserna för 2018. Anmäl dig helst 10 dagar innan kursstart så kan SV skicka ut kallelse/information i tid. Rabatt ska anges vid anmälan för att gälla.

Jag, Ellinor, kommer ev. att vikariera som ledare ibland, i övrigt har jag paus från att leda danskurser torsdag kvällar och helger. Jag asnvarar för foxtrottränignen på tisdagar. Om du vill ha en ledare till en egen danskurs i första hand kvällstid eller helg, så hör av dig till mig, Ellinor, för offert.

Umeå socialdansförening
Välkommen att läsa om och/eller bli medlem
i Umeå socialdansförening.
Du får 10 % rabatt på höstens danskurser via Studieförbundet Vuxenskolan och fri entré på dansfesterna.

Anmälan och information kring årets kurser, se:
Studieförbundet Vuxenskolan i Umeå (SV)
Lokal för danskurser och dansfester med Umeå Socialdansförening: Umeå Folkets Hus, Skolg. 59.

Dansträning för Umeå socialdansförenings medlemmar 31/1-2/5 på torsdagar kl 19-20 och om du tar med dig egen musik, så kan du även träna kl 21-22. Fri entré.

Dansfest 9/5 kl 20-22. 40 kr. Fri entré för USDF:s medlemmar. Ingen föranmälan behövs. För mer information, se Umeå socialdansförening.

I sommar kommer Umeå socialdansförening att lära ut bugg, foxtrot och vals vid olika tillfällen på Gammlia dansbana. Du får lära dig en dans per tillfälle kl 18-19 och sedan öva på bugg, foxtrot och någon gång vals kl 19-21. Fri entré. Datum: 13/6, 27/6, 8/7, 22/7, 15/8 och 29/8 kl 18-21. Välkommen! Kurs i bugg 1, 2, 3 och 4 blir det igen på torsdagar i höst fr o m 12/9.
7 torsdagar. 750 kr.
Kurs i foxtrot, långsam vals med touch av ballroom och foxtrot 1-2 är planerad till tisdagar fr o m 10/9.
Det kommer bli helgkurs i bugg 1 samt bugg 2-3 i september/oktober. Vi återkommer med datum.
Inspirationsdag/ar planeras för hjälpdansare/ledare att träna tillsammans en helg i september.
     
Helgkurser och event Umeå 2019

Kolla på foton och filmklipp som gäller dans och hälsa eller tyck till själv. Välkommen att gilla Livskraft Nord på Facebook.

Ledare: Ellinor Carlander är hälsopedagog och musikpedagog. Hon har dansat bugg och foxtrot sedan mitten av 80-talet och lett danskurser sedan 90-talet. Ellinor dansar också lindyhop, slow (blues), salsa och west coast swing. Hon ger handfast feedback och låter alla få lära sig på sin nivå. Att dansa är bland det roligaste Ellinor vet med rörelse, samspel och glada människor.

Ledare: Joakim Mäki är litteraturvetare. Han har dansat socialt sedan år 1998, allt ifrån disco, bugg och foxtrot till linedance, lindyhop och salsa. Joakim har även tävlingsdansat i bugg till och från under 10 års tid. Han gillar att vidareutbilda sig och andra inom dans. Joakim hjälper glatt alla att lära sig dansa, oavsett om det går fort eller tar lite längre tid.

Ledare: Helen Ruth är en levnadsglad kvinna! Har dansat bugg och foxtrot sedan tonåren och lett flertalet danskurser. Hon ger handfast feedback och låter alla få lära sig på sin nivå. För henne är dans glädje, frihet och en skön känsla. Gillar att utvecklas inom dansen och hjälper gärna andra att också göra det, ”delad glädje är dubbel glädje!”. Helen tycker: ”Att dansa är som att drömma med fötterna”.
     
Workshop/kurs

Boka 30-60 minuter på fest, kick-off och event
eller danskurs 5-10 timmar.
Maila eller ring 073 - 576 92 49.
Prislista för privatpersoner
Prislista för företag och organisationer
Beställ presentkort


Ellinor Carlander och Joakim Mäki dansar bugg.


Foxtrotuppvisning på VIP-galan
i Umeå, 110903


Bugg workshop på Umeå Folkets Hus på Dansfestivalen mars 2012.

Ellinor och Robert buggar. Dans till Shake. Fredag 15 januari 2010 i Umeå.Så här kan det se ut en danskväll på Folkets Hus Ersboda.
Gå en danskurs och häng sen med ut på dans...
Kul, spännande och utmanande! Härlig musik och glada människor.

     
Hitta bra dansskor. Berätta att du går på danskurser hos Livskraft Nord så får du 10 % rabatt. Dansskor.se


* Rabatter för vissa kurser (ska anges vid anmälan för att gälla: Umeå socialdansförenings medlemmar och Sporrenmedlemmar 10 %, repetition av samma kurs 20% samt grupp (min 4 personer) 20 %, Volvoanställda 20 %. Endast en av rabatterna/kurstillfälle.

Anmälningsvillkoren för Studieförbundet Vuxenskolan går att läsa om på deras hemsida när du anmäler dig till kurserna där. Anmälningarna registreras i turordning. Paranmälningar ges plats före singelanmälningar. En singelanmäld följare får plats så snart som en singelanmäld förare anmält sig och vice versa.

Återtagande av anmälan (avbokning): Du har rätt att ångra dig och avboka din anmälan genom att meddela kursanordnaren inom två veckor efter anmälan. Du har då rätt att återfå eventuell avgift. Avbokar du dig senare än en vecka före start får du betala halva avgiften. Om du återtar din anmälan efter start, är du skyldig att erlägga full avgift. Om det är för få anmälda deltagare så kan kursen ställas in.

Livskraftnord på Facebook        
Livskraft Nord Ellinor Carlander
Leia företagshotell, Storgatan 43, 903 26 Umeå
info@livskraftnord.se   073-576 92 49