BUGG OCH FOXTROT UMEÅ

Det är planerat för danskurser/aktiviteter i vår via Umeå socialdansförening och Studieförbundet Vuxenskolan. Vi lär ut en social bugg och foxtrot, en blandning av gammalt välkänt och nytt, så att du sen kan gå ut och dansa. Du lär dig dansa på din nivå och lär känna nya människor. Vi erbjuder dig även att delta på socialdans med andra som har gått kurs hos oss, har dansat ett tag eller är medlemmar i Umeå socialdansförening.

Livskraft Nord erbjuder inga egna danskurser offentligt i år. Olika personer kommer att leda danskurser åt Umeå socialdansförening i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Umeå (SV) där du hittar danskurserna. Anmäl dig senast 10 dagar innan kursstart så kan SV skicka ut kallelse/information i tid och du kan i vissa fall få rabatt (ska anges vid anmälan för att gälla).

Jag, Ellinor, kommer att leda vissa kurser i vår, förutsatt att vi kan hålla kurserna. Om du vill ha en ledare till en egen danskurs så hör av dig till mig för offert. Läs mer om dans i tidningsreportaget från VK 190910 om socialdans och dansglädje.

Umeå socialdansförening
Välkommen att läsa om och/eller bli medlem
i Umeå socialdansförening (USDF).
Du får 10 % rabatt på danskurser via Studieförbundet Vuxenskolan, fri entré på dansfester och dansträningar.

Anmälan och information kring årets kurser, se: Studieförbundet Vuxenskolan i Umeå (SV)
Lokal för danskurser och dansfester med Umeå Socialdansförening är Umeå Folkets Hus, Skolg. 59.

Kvällskurser Umeå 2022

Danskurser erbjuds i vår med fast danspartner (kan ställas in om Covid-restriktionerna förändras).
Prova på bugg och foxtrot 3/3 kl. 18-19. OBS! Föranmälan för att delta. Socialdans (öva) efteråt kl 19-21.
Bugg 2, sju tisdagar kl. 18.00-19.30, start 22/3.
Bugg 1, sju torsdagar kl. 18.00-19.30, start 17/3.
Bugg 3, sju torsdagar kl. 19.30-21.00, start 17/3.
Alla danskurser på 10 tim eller 7 x 1,5 tim kostar 750 kr.

Socialdans med bugg och foxtrot på Umeå Folkets Hus blir det på torsdag kvällar kl 18-20 i januari och februari samt 3/3 kl 19-21 och 10/3 kl 18-20. För medlemmar i Umeå socialdansförening och kursdeltagare är det fri entré. Övriga betalar 40 kr/gång. De som vill kan byta danspartner under kvällen. Drop-in/Kom utan föranmälan.

Socialdans är även planerad tisdag 15/3 kl. 19.30-21.30 samt tisdagar från 22/3 kl 19.30-21 t o m 3/5.

     
Helgkurser Umeå 2022

Foxtrot 1-2, helgen 26-27/3 kl 10-16, 750 kr.
Foxtrot variationer, söndag 3/4 kl 10-16.15, 400 kr.
Bugg 1, helgen 9-10/4 kl 10-16, 750 kr.
bugg 2, helgen 7-8/5 kl 10-16, 750 kr.

Kolla på foton och filmklipp som gäller dans och hälsa eller tyck till själv. Välkommen att gilla Livskraft Nord på Facebook.

Kursledare för Umeå socialdansförening via Studieförbundet Vuxdenskolan:
Ledare: Ellinor Carlander är hälsopedagog och musikpedagog. Hon har dansat bugg och foxtrot sedan mitten av 80-talet och lett danskurser sedan 90-talet. Ellinor dansar också lindyhop, slow (blues), salsa och west coast swing. Hon ger handfast feedback och låter alla få lära sig på sin nivå. Att dansa är bland det roligaste Ellinor vet med rörelse, samspel och glada människor.

Ledare: Joakim Mäki är litteraturvetare. Han har dansat socialt sedan år 1998, allt ifrån disco, bugg och foxtrot till linedance, lindyhop och salsa. Joakim har även tävlingsdansat i bugg till och från under 10 års tid. Han gillar att vidareutbilda sig och andra inom dans. Joakim hjälper glatt alla att lära sig dansa, oavsett om det går fort eller tar lite längre tid.

Ledare: Thomas Johansson har dansat gammeldans i några år. De senaste två åren har han dansat bugg och foxtrot. Han gillar det sociala i dansen och vill att var och en utvecklar sin dans efter egen förmåga. Thomas vill gärna skapa en avslappnad stämning där inga fel finns utan det är bara en variation på dansturerna. Alla ska trivas och kunna vara sig själva.

Ledare: Mikaela Wärnsberg har provat på allt från magdans och vals till salsa och gammeldans men det är bugg hon dansat allra mest, både socialt, i tävlings- och kurssammanhang. Hon tycker att dans är den absolut bästa konditionsträningen - eftersom det inte känns som träning! Den härliga rörelseglädjen och sociala samvaron som dans skapar är något hon mer än gärna delar med sig av.

Ledare: Kerstin Renling älskar att dansa och att sprida dansglädje till andra människor. Hon tycker att man mår bra i både kropp och själ och att alla kan lära sig dansa. Kerstin uppmuntrar varje person att hitta sin egen stil. Hon började dansa gammeldans och foxtrot redan som barn i skolan och hemma med sin pappa. Hon har dansat i många år. Sedan 2014 har hon satsat på bugg och foxtrot.

Ledare: Bror Österholm började dansa som 13-åring med foxtrot, schottis och finsk tango. Dans har varit hans utenöje sedan dess. Sedan första dagen på buggkurs, år 2004, har bugg varit Brors favoritdans. Under de senaste 15 åren har han gått kurser i gammeldans, boogie woogie, Lindy hop, salsa, westcoast swing, ballroom walz, blues samt fördjupningskurser i bugg och modern foxtrot. Bror tycker att socialdans är både roligt och givande, socialt berikande och samtidigt en rolig form av motion. Han vill att fler börjar dansa socialt och delar gärna med sig av sina kunskaper och erfarenheter.

Ledare för foxtrot variationer 3/4:
Marlene Uhlin är utbildad lärare till vardags och har även jobbat som gruppträningsinstruktör i många år. Hon dansade mycket på 90-talet men la dansskorna på hyllan ett tag, för att sedan ta upp dansen igen. Hon har provat olika dansstilar genom åren, men fastnat för bugg och fox. Hon har gått flera olika kurser i foxtrot. Marlenes egenskaper som person och kursledare är att alla ska få lära sig på sin nivå, få tips och feedback, inspireras, få lyckas och ha roligt. Att dansa är bland det roligaste Marlene vet med rörelseglädje, motion, socialt samspel och glädje.

Benny Konradsson är lärare till vardags. Han har dansat mycket sedan 2016. Han har provat olika dansstilar men fastnat för foxen, där han också har gått flera olika kurser. Bennys egenskaper som person och kursledare är att ge inspiration och dansglädje, där kursdeltagarna får utvecklas utifrån sin nivå och känna närvaro och glädje i dansen. Att dansa är fantastiskt roligt - det ger en glädje, energi, utmaning och möte med andra människor.

Natanael Ramstedt. Han tog sina första danssteg -08 och det blev fort en beroendeframkallande fritidsaktivitet. Har provat på lite olika dans genom åren och kommer fortsätta utforska dansens värld. Han har hållit kurser i bl.a. fox, bugg och West coast swing samt har också deltagit framgångsrikt i Foxtävlingar. Natanael anser att för att utveckla sin dans behöver man ha koll på grunderna, teknik i att föra och följa och hur man kan musikanpassa. Men det viktigaste av allt är att känna dansglädje!

Eva Lenman. Hon har dansat många olika danser och just nu blir det förutom fox även West coast sving och tango! Dansa är det roligaste som finns och ett besök i foxhimlen kan man leva på länge. Eva anser att teknik för följare handlar om egen balans, våga vänta på förning. Fotarbete är viktiga detaljer för att förbättra sin dans. Det viktigaste av allt är den glädje man får när man dansar!

     
Workshop/kurs

Boka 30-60 minuter på fest, kick-off och event
eller danskurs 5-10 timmar.
Maila eller ring 073 - 576 92 49.
Prislista för privatpersoner
Prislista för företag och organisationer
Beställ presentkort


Ellinor Carlander och Joakim Mäki dansar bugg.


Foxtrotuppvisning på VIP-galan
i Umeå, 110903


Bugg workshop på Umeå Folkets Hus på Dansfestivalen mars 2012.

Ellinor och Robert buggar. Dans till Shake. Fredag 15 januari 2010 i Umeå.Så här kan det se ut en danskväll på Folkets Hus Ersboda.
Gå en danskurs och häng sen med ut på dans...
Kul, spännande och utmanande! Härlig musik och glada människor.

     
Hitta bra dansskor. Berätta att du går på danskurser hos Livskraft Nord så får du 10 % rabatt. Dansskor.se


* Rabatter för vissa kurser (ska anges vid anmälan för att gälla: Umeå socialdansförenings medlemmar och Sporrenmedlemmar 10 %, repetition av samma kurs 20% samt grupp (min 4 personer) 20 %, Volvoanställda 20 %. Endast en av rabatterna/kurstillfälle.

Anmälningsvillkoren för Studieförbundet Vuxenskolan går att läsa om på deras hemsida när du anmäler dig till kurserna där. Anmälningarna registreras i turordning. Paranmälningar ges plats före singelanmälningar. En singelanmäld följare får plats så snart som en singelanmäld förare anmält sig och vice versa.

Återtagande av anmälan (avbokning): Du har rätt att ångra dig och avboka din anmälan genom att meddela kursanordnaren inom två veckor efter anmälan. Du har då rätt att återfå eventuell avgift. Avbokar du dig senare än en vecka före start får du betala halva avgiften. Om du återtar din anmälan efter start, är du skyldig att erlägga full avgift. Om det är för få anmälda deltagare så kan kursen ställas in.

Livskraftnord på Facebook        
Livskraft Nord Ellinor Carlander
Istidsgatan 53, 906 55 Umeå
info@livskraftnord.se   073-576 92 49