BUGG OCH FOXTROT UMEÅ

Det är planerat för danskurser/aktiviteter i höst via Umeå socialdansförening och Studieförbundet Vuxenskolan. Vi lär ut en social bugg och foxtrot, en blandning av gammalt välkänt och nytt, så att du sen kan gå ut och dansa. Du lär dig dansa på din nivå och lär känna nya människor. Vi erbjuder dig även att delta på socialdans/dansfest med andra som gått kurs hos oss samt att gemensamt gå ut på dans.

Livskraft Nord erbjuder inga egna danskurser offentligt i år. Olika personer kommer att leda danskurser åt Umeå socialdansförening i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Umeå (SV) där du hittar danskurserna. Anmäl dig senast 10 dagar innan kursstart så kan SV skicka ut kallelse/information i tid och du kan i vissa fall få rabatt (ska anges vid anmälan för att gälla).

Jag, Ellinor, kommer att leda vissa kurser i höst, förutsatt att vi kan hålla kurserna. Om du vill ha en ledare till en egen danskurs så hör av dig till mig för offert. Läs mer om dans i tidningsreportaget från VK 190910 om socialdans och dansglädje.

Umeå socialdansförening
Välkommen att läsa om och/eller bli medlem
i Umeå socialdansförening (USDF).
Du får 10 % rabatt på danskurser via Studieförbundet Vuxenskolan, fri entré på dansfester och dansträningar.

Anmälan och information kring årets kurser, se: Studieförbundet Vuxenskolan i Umeå (SV)
Lokal för danskurser och dansfester med Umeå Socialdansförening är Umeå Folkets Hus, Skolg. 59.

Kvällskurser Umeå 2021

Danskurser erbjuds i höst med fast danspartner (kan ställas in om Covid-restriktionerna förändras).
Bugg 1 (nybörjare) 7 tisdagar kl. 18.00-19.30, start 2/11.
Foxtrot 1-2, sex tisdagar kl. 19.30-21, start 4/11, kostnad: 650 kr.
Bugg 2, sju torsdagar kl. 18.00-19.30, start 4/11.
Bugg 4, sju torsdagar kl. 19.30-21.00, start 4/11.
Alla danskurser på 10 tim eller 7 x 1,5 tim kostar 750 kr.

Socialdans med bugg och foxtrot på Umeå Folkets Hus blir det preliminärt några tisdag- och torsdag kvällar i höst. Endast för medlemmar i Umeå socialdansförening (fri entré). Fria byten av danspartner för de som vill det. Drop-in/Kom utan föranmälan.
12/10, 19/10 kl 18-21 samt 28/10, 23/11 och 16/12 kl. 19.00 – 21.00.
Det kommer troligen att bli socialdans fler tisdag kvällar också.

     
Helgkurser Umeå 2021

Bugg variation helgen 23-24/10 kl. 9.30-12, 400 kr (nivå 4).
Fri, följsam foxtrot 23-24/10 kl 13.30-16, 400 kr (nivå 4).
Både bugg och foxtrot 23-24/10, 750 kr.
Bugg 1-2, helgen 4-5/12 kl 10-16, 750 kr.

Kolla på foton och filmklipp som gäller dans och hälsa eller tyck till själv. Välkommen att gilla Livskraft Nord på Facebook.

Ledare: Ellinor Carlander är hälsopedagog och musikpedagog. Hon har dansat bugg och foxtrot sedan mitten av 80-talet och lett danskurser sedan 90-talet. Ellinor dansar också lindyhop, slow (blues), salsa och west coast swing. Hon ger handfast feedback och låter alla få lära sig på sin nivå. Att dansa är bland det roligaste Ellinor vet med rörelse, samspel och glada människor.

Ledare: Joakim Mäki är litteraturvetare. Han har dansat socialt sedan år 1998, allt ifrån disco, bugg och foxtrot till linedance, lindyhop och salsa. Joakim har även tävlingsdansat i bugg till och från under 10 års tid. Han gillar att vidareutbilda sig och andra inom dans. Joakim hjälper glatt alla att lära sig dansa, oavsett om det går fort eller tar lite längre tid.

Ledare: Thomas Johansson har dansat gammeldans i några år. De senaste två åren har han dansat bugg och foxtrot. Han gillar det sociala i dansen och vill att var och en utvecklar sin dans efter egen förmåga. Thomas vill gärna skapa en avslappnad stämning där inga fel finns utan det är bara en variation på dansturerna. Alla ska trivas och kunna vara sig själva.

Ledare: Mikaela Wärnsberg har provat på allt från magdans och vals till salsa och gammeldans men det är bugg hon dansat allra mest, både socialt, i tävlings- och kurssammanhang. Hon tycker att dans är den absolut bästa konditionsträningen - eftersom det inte känns som träning! Den härliga rörelseglädjen och sociala samvaron som dans skapar är något hon mer än gärna delar med sig av. Ledare: Kerstin Renling älskar att dansa och att sprida dansglädje till andra människor. Hon tycker att man mår bra i både kropp och själ och att alla kan lära sig dansa. Kerstin uppmuntrar varje person att hitta sin egen stil. Hon började dansa gammeldans och foxtrot redan som barn i skolan och hemma med sin pappa. Hon har dansat i många år. Sedan 2014 har hon satsat på bugg och foxtrot.
     
Workshop/kurs

Boka 30-60 minuter på fest, kick-off och event
eller danskurs 5-10 timmar.
Maila eller ring 073 - 576 92 49.
Prislista för privatpersoner
Prislista för företag och organisationer
Beställ presentkort


Ellinor Carlander och Joakim Mäki dansar bugg.


Foxtrotuppvisning på VIP-galan
i Umeå, 110903


Bugg workshop på Umeå Folkets Hus på Dansfestivalen mars 2012.

Ellinor och Robert buggar. Dans till Shake. Fredag 15 januari 2010 i Umeå.Så här kan det se ut en danskväll på Folkets Hus Ersboda.
Gå en danskurs och häng sen med ut på dans...
Kul, spännande och utmanande! Härlig musik och glada människor.

     
Hitta bra dansskor. Berätta att du går på danskurser hos Livskraft Nord så får du 10 % rabatt. Dansskor.se


* Rabatter för vissa kurser (ska anges vid anmälan för att gälla: Umeå socialdansförenings medlemmar och Sporrenmedlemmar 10 %, repetition av samma kurs 20% samt grupp (min 4 personer) 20 %, Volvoanställda 20 %. Endast en av rabatterna/kurstillfälle.

Anmälningsvillkoren för Studieförbundet Vuxenskolan går att läsa om på deras hemsida när du anmäler dig till kurserna där. Anmälningarna registreras i turordning. Paranmälningar ges plats före singelanmälningar. En singelanmäld följare får plats så snart som en singelanmäld förare anmält sig och vice versa.

Återtagande av anmälan (avbokning): Du har rätt att ångra dig och avboka din anmälan genom att meddela kursanordnaren inom två veckor efter anmälan. Du har då rätt att återfå eventuell avgift. Avbokar du dig senare än en vecka före start får du betala halva avgiften. Om du återtar din anmälan efter start, är du skyldig att erlägga full avgift. Om det är för få anmälda deltagare så kan kursen ställas in.

Livskraftnord på Facebook        
Livskraft Nord Ellinor Carlander
Istidsgatan 53, 906 55 Umeå
info@livskraftnord.se   073-576 92 49